Foto: Rhätische Bahn

De Krokodil: Historische Trein in Zwitserland in de gewone dienstregeling

De Krokodil is een iconische Zwitserse locomotief, herkenbaar aan zijn lange neuzen aan beide zijden.

Hoewel verschillende maatschappijen deze locomotief hebben besteld, blijft de Krokodil bij de Rhätische Bahn (RhB) in het bijzonder tot de verbeelding spreken. Bij de RhB worden nog altijd enkele exemplaren ingezet, waarvan er één in de zomermaanden dagelijks rijdt tussen Davos en Filisur. Deze ritten zijn niet uit noodzaak, maar vormen een populaire toeristische attractie.

De Krokodil, ook wel het 'kleine broertje' van de soortgelijke treinen van de SBB, werd in 1921 door de RhB in dienst genomen. Honderd jaar later rijdt de trein nog steeds, met een maximale snelheid van 55 kilometer per uur, door het prachtige landschap van Graubünden, waarbij onder andere het Wiesenviaduct wordt gepasseerd.

Dienstregeling Filisur – Davos

Van half mei tot half oktober rijdt de Krokodil dagelijks een retourrit. De trein vertrekt om 10:18 uur vanuit Davos Platz naar Filisur, waar hij na ongeveer 40 minuten aankomt. Om 11:06 uur vertrekt de trein weer terug naar Davos. In de middag maakt de trein nog een slag: om 15:18 uur vertrekt hij opnieuw vanuit Davos en keert om 16:06 uur terug vanuit Filisur. Deze trein is toegankelijk zonder extra kosten en zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. De RhB behoudt zich het recht voor om indien nodig een andere locomotief in te zetten.

Rondreis Zwitserland

Boek een rondreis naar Zwitserland bij Treinrondreis.nl en reis mee met de Krokodil. In Chur is het mogelijk om een vrije dag toe te voegen, inclusief een treinrit. Bij veel reizen kan dit direct worden bijgeboekt, en indien niet beschikbaar, kan eenvoudig een offerte worden aangevraagd.

Let op: de dienstregeling kan worden aangepast.

Treinreis Filisur - Davos

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl