Eurocity Direct: Sneller van Amsterdam naar Brussel

Vanaf 15 december introduceert de NS de Eurocity Direct, een nieuwe semi hogesnelheidstrein die de reistijd tussen Amsterdam en Brussel aanzienlijk verkort.

Deze trein is zo’n 40 minuten sneller dan de huidige Intercity naar Brussel, waarmee het nog aantrekkelijker wordt om met de trein naar de Belgische hoofdstad te reizen.

Waarom sneller?

De snelheid van de Eurocity Direct komt niet voort uit een hogere topsnelheid, maar door een efficiëntere dienstregeling met minder stops. De trein stopt niet meer in Breda, Noorderkempen, Brussel Airport, Brussel Noord en Brussel Centraal. Door deze tussenstations over te slaan, kan de reistijd aanzienlijk worden verkort.

De Eurocity Direct rijdt met een snelheid van 160 kilometer per uur en gebruikt dezelfde intercity's die nu al worden ingezet, hoewel incidenteel nog oudere treinen kunnen worden ingezet. Ondanks dat de nieuwe treinen een topsnelheid van 200 kilometer per uur kunnen halen, is de dienstregeling aangepast om met 160 kilometer per uur te rijden.

Frequentie en reistijd

Met de Eurocity Direct reis je in minder dan 2 uur en 10 minuten van Amsterdam naar Brussel. De trein rijdt elk uur en biedt daarmee een betrouwbare en frequente verbinding. Voor reizigers naar steden als Gent en Brugge is de Eurocity Direct ook een handige optie, hoewel een overstap in Brussel nodig is.

Route en stops

De snelle trein naar Brussel start in Lelystad Centrum en stopt te Almere Buiten, Almere Centrum, Amsterdam Zuid, Schiphol, Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal. Vanaf Rotterdam Centraal kunnen reizigers kiezen tussen de snelle Eurocity Direct en de langzamere Eurocity Rotterdam - Brussel.

Amsterdam Zuid

Een belangrijke verandering is dat de Eurocity Direct niet meer zal stoppen op Amsterdam Centraal. In plaats daarvan stopt de trein op Amsterdam Zuid, wat een belangrijk knooppunt is geworden voor reizigers. Vanaf Amsterdam Zuid kunnen reizigers eenvoudig overstappen op de Noord/Zuidlijn richting Amsterdam Centraal en Amsterdam Noord, of ze kunnen op Schiphol overstappen op de Airportsprinter naar Amsterdam Centraal.

Service in de Eurocity Direct

  • Reserveren is niet nodig voor de Eurocity Direct.
  • Wifi is beschikbaar aan boord van de trein.
  • Er zijn zowel eerste als tweede klas voorzieningen.
  • Er is geen catering aan boord, dus reizigers dienen zelf zorg te dragen voor eten en drinken.

Zitplaatsen in de 2e klas

Zitplaatsen in de 1e klas

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl