Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Reis per nachttrein naar Wenen voor een mooie stedentrip. Hier vindt u de meest betoverende paleizen ter wereld, zoals Schloss Schönbrunn, met maar liefst 1441 kamers en zalen. Maar ook slot Belvedere is een prachtig bouwwerk, net als het barokke paleizencomplex Hofburg. Maar behalve de paleizen heeft Wenen nog veel meer te bieden.

Treinticket nachttrein en dagtrein inbegrepen
Keuze uit twee goede hotels
Dichtbij stations & snel in het centrum

Treinreis naar Wenen

U reist per directe nachttrein naar Wenen. In de ochtend komt u aan en u kunt direct de stad gaan ontdekken. Ook daarna heeft u nog minimaal twee dagen om Wenen te ontdekken. Daarne reist u per dagtrein (met overstap in Frankfurt) terug naar Nederland. We bieden momenteel de nachttrein niet aan voor de terugreis, omdat deze voor veel dagen in de verkoopsystemen geblokkeerd is. U reist terug overdag.

Bezienswaardigheden Wenen

We noemden net al de paleizen. Maar als u voor een stedentrip per trein naar Wenen reist, is er uiteraard veel meer te doen. Denk aan de middeleeuwse kerk Stephansdom, de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisches Museum. Alleen al het gebouw aan de buitenzijde is een bezienswaardigheid op zich.

Tijdens het reserveren kunt u in Wenen kiezen uit twee hotels (Acom Wenen, nabij het station) of Starr Inn Schönnbrunn (bij de metro, maar minder dichtbij het station en centrum)). Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Tip: Boedapest en/of Praag

Vanaf Wenen kunt u eenvoudig en rechtstreeks doorreizen naar andere steden, zoals Boedapest en Praag. Treinrondreis.nl biedt ook 6-daagse gecombineeerde stedentrip naar Boedapest & Wenen. En dat al vanaf € 349 p.p. Of boek de rondreis Wenen, Boedapest & Praag. Bij de laatst genoemde reis is ook Bratislava optioneel.

Reisschema

dag 1

Nachttrein naar Wenen

De treinreis naar de Oostenrijkse hoofdstad start met de nachttrein naar Wenen. Vandaag vertrekt u omstreeks 19:30 uur uit Amsterdam. Instappen kan ook te Utrecht of Arnhem.

(NB: Bij werkzaamheden stopt de trein vaak in Den Bosch, i.p.v. Arnhem. De trein vertrekt dan meestal een half uur eerder uit Amsterdam en Utrecht.)

Nightjet (nachttrein): lig- en slaaprijtuigen

lees meer
dag 2

Aankomst in Wenen

In de ochtend krijgt u een klein ontbijt in de trein (één broodje met jam met koffie/thee) en komt u aan in Wenen aan. Vlakbij het station is uw hotel. Inchecken is nog niet direct mogelijk, maar u kunt al wel uw bagage brengen.

U heeft keuze uit twee hotels (incl. ontbijt):

 • Acom Wien, dichtbij het station, snelle verbinding met het centrum
 • Starr Inn Wien Schönbrunn, dichtbij de metro, maar verder van het station en het centrum. Dit hotel is vaak goedkoper.

acom-Hotel Wenen (voorheen AZIMUT)

lees meer
dag 3

Ontdek Wenen

U bent vandaag de volledige dag in Wenen, ontdek de stad.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Verblijf in Wenen

Ook vandaag heeft u de volle dag in Wenen. Eventueel kunt u ook een dagje Bratislava doen. Dit is één uur met de trein, en de trein rijdt elk uur. Ter plekke koopt u voor 18 euro een dagretour, inclusief ov in Bratislava.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
optionele dag

Extra dag Wenen

Langer blijven in Wenen? Dat kan. Vanaf Wenen kunt u ook gemakkelijk naar Bratislava (Reistijd: 1 uur, elk uur een trein, retourtje circa € 18, ter plekke te koop). Ook leuk is een fietstour door Wenen te maken, of een klasiek concert bij te wonen.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Wenen - Nederland

Vandaag gaat u overdag terug naar Nederland. U vertrekt in de regel rond 9:13 uur Wenen met de ICE naar Frankfurt. Daar heeft u een ruime overstap (circa 45 minuten) op de ICE naar Nederland. Omstreeks 19:30 uur wordt Arnhem bereikt, om 20 uur volgt Utrecht en de eindbestemming Amsterdam Centraal 20:30 uur. (Bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken). De reis naar een ander Nederlands station is niet inbegrepen.

Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 399 p.p.
Rondreis samenstellen
Wenen Schloss Schönbrunn

Optioneel in deze reis

Treinreis naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem

Langer verblijf in Wenen

Inbegrepen in deze reis

Nightjet ticket Amsterdam - Wenen v.v.

Verblijf nabij centrum en station

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Plaatselijke toeristenbelasting

Goed om te weten

De beschikbaarheid van de nachttrein en het hotel wordt handmatig gecontroleerd. De vraag is enorm, we adviseren ruim op tijd te boeken. De terugreis gaat per dagtrein.

Hotel:

Tijdens het reserveren kunt u kiezen uit twee hotels, Starr Inn Wien Schönbrunn en Acom Wenen.

Nachttrein
Standaard is het verblijf in de nachttrein op basis van een ligplek in het ligrijtuig (gedeelde coupé). Als u een eigen coupe wilt, of een plek in het luxere slaaprijtuig wil boeken, dan kunt u dit wijzigen in stap 3 van het boekingsproces. Let goed op: dit dient u zowel bij de heenreis als terugreis te wijzigen! Als u in de nachttrein wilt reizen op basis van een zitplaats kunt u de basic variant boeken van deze reis. Zeker rond de weekenden zijn de ligrijtuigen snel uitverkocht. De beschikbaarheid wordt handmatig gecontroleerd.

Ontbijt
In het hotel is het ontbijt inbegrepen. Hoe zit het in de trein? In de ligrijtuigen is een klein ontbijt standaard inbegrepen (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater) bij deze stedentrip Wenen. Er is een deken, laken en (eenvoudig) hoofdkussen aanwezig. De banken zijn in het ligrijtuig zijn vrij hard, in het slaaprijtuig is er meer comfort. Het slaaprijtuig kunt u zien als 1e klas slapen. Het ontbijt is hier ook iets uitgebreider, er zijn (kleine) handdoeken aanwezig en de bedden ingeklapt worden tot zitcoupe. In het slaaprijtuig heeft u een eigen kleine wasgelegenheid in de coupe, in het ligrijtuig deelt u deze met de rest van het rijtuig.

Veel gestelde vragen

Is de Nightjet vaak volgeboekt?

Helaas wel. Vooral rond het weekend en kort voor vertrek. Het slaaprijtuig is meestal als eerste uitverkocht, vervolgens vaak gevolgd door het ligrijtuig. Plaatsen in het zitrijtuig zijn meestal het langst beschikbaar. We controleren de beschikbaarheid handmatig.

Wat is de dienstregeling van de Nightjet?

De Nightjet heeft een deel naar Wenen en een deel naar Innsbruck. De trein vertrekt uit Nederland als één trein en wordt onderweg (in Nürnberg) gesplitst. Normaal gesproken vertrekt de Nightjet om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal, ongeveer een half uur later uit Utrecht en rond 20:30 uur uit Arnhem. Echter, vanwege werkzaamheden komt het veervuldig voor dat de trein ongeveer een half uur eerder vertrekt en de trein niet in Arnhem stopt. Vaak wordt er dan wel in Den Bosch gestopt, in plaats van Arnhem. In Wenen hoort de trein om 9:19 uur aan te komen. In de praktijk is de trein vaak later.

Op de terugreis vertrekt de Nightjet in de regel om 20:13 uur uit Wenen. Arnhem is het eerste Nederlandse station, hier hoort de Nightjet om 8:51 uur aan te komen, veertig minuten later volgt Utrecht en om 10:00 uur Amsterdam Centraal. Ook op de terugreis is de nachttrein vaak vertraagd.

Hoe zit het met de stiptheid van de Nightjet?

De Nightjet is vaker dan gemiddeld vertraagd. Bij een vertraging van meer dan 60 minuten komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie.

Wat kan ik verwachten in het ligrijtuig?

 • We boeken voor u een ligplek in een vierpersoonscoupé
 • De wc en wasgelegenheid deelt u met het gehele rijtuig.
 • In de ochtend krijgt u een klein ontbijt (koffie of thee, 1 broodje, boter, jam en mineraalwater)
 • Er is beddengoed aanwezig.
 • De ligbanken zijn vrij stevig/hard. 's nachts slaapt u op de ligbanken, in de avond of ochtend kunt u zitten op dezelfde ligbank.
 • De coupé kan van binnenuit op slot gedaan worden.
 • Ligrijtuigen worden ook wel couchetterijtuigen genoemd.

Wat kan ik verwachten in het slaaprijtuig?

 • We boeken een privécoupé voor u. De bedden zijn boven elkaar.
 • De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.
 • In vergelijking met het ligrijtuig bieden de bedden meer comfort
 • U heeft een eigen kleine wastafel
 • Beddengoed is aanwezig (en een kleine handdoek)
 • In de ochtend heeft u een ontbijt a-la-carte. U mag zes items bestellen. Daarmee is het ontbijt uitgebreider dan het ligrijtuig (maar kleiner dan bij een gemiddeld hotel).
 • De coupé is in de regel van binnen- en vanuit buiten afsluitbaar.
 • In de nachttrein naar Wenen, Innsbruck en München is er in de regel een douche en wc op de gang. Ook zijn er per trein drie coupés (Deluxe) met een eigen douche en wc. De nachttrein naar Zürich heeft geen douche, uiteraard wel een wc. Deze is op de gang.
 • U kunt in stap drie kiezen voor een plekje in het slaaprijtuig. Dit kunt u doen door 'de kamerkeuze' te wijzigen.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

De SGR is een garantiefonds. Touroperators van rondreizen zijn wettelijk verplicht om u te beschermen tegen een eventueel faillissement (financieel onvermogen). Wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Dit is één van de in Nederland vier erkende garantiefondsen.

Kan ik ook instappen in Brussel, Luik of Aken?

Er rijdt inderdaad ook een nachttrein vanuit Brussel via Luik en Aken naar Wenen. Deze rijdt niet dagelijks. Op maandag, woensdags en vrijdags vertrekt de trein vanuit Brussel via Luik en Aken naar Wenen.

Stedentrip Wenen: Trein + Hotel

Wenen, de stad van enorme paleizen, historische binnenstad en uiteraard van de beroemde componisten!

v.a. 399 p.p.
Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl