Treinvakantie Cinque Terre & Lugano

Ontdek de Cinque Terre per trein. Verblijf in Levanto, ook wel het zesde Cinque Terre-dorp genoemd. In een paar minuten reis je per trein naar de vijf beroemde vissersdorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Verblijf in het zesde dorp van de Cinque Terre: Levanto
Ontdek Lugano, stukje Italië in Zwitserland
Reis verlengen naar eigen inzicht mogelijk
Ook overnachten in Milaan mogelijk

Treinreis naar de Cinque Terre

Wat ons betreft is de treinreis naar de Cinque Terre net wat te lang voor één dag. Zeker vanwege de slechte stiptheid van de treinen in Duitsland. Daarom reist u op de eerste dag naar Basel, en op de tweede dag vanuit Basel via Milaan naar Levanto. Vanaf Levanto verkent u de Cinque Terre.

Op de terugreis reist u van Levanto via Milaan naar Lugano. Een mooie Zwitserse stad, waarbij u zich waant in Italië. Deze stad ligt aan het meer, en zeker de moeite waard om langer te verblijven. Na Lugano reist u via Basel weer terug naar Nederland.

Deze treinvakantie valt in de categorie met de trein naar Italië.

Reisschema

dag 1

Treinreis naar Basel

U vertrekt vandaag vanaf een station naar keuze. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem stapt u in de trein naar Düitsland. Daar stapt u over op de directe trein naar Basel, tevens de eindbestemming voor vandaag. U arriveert in Basel rond 15:00 uur en verblijft in een hotel op loopafstand van het station. Na aankomst heeft u de tijd om de stad te ontdekken. U bent vandaag ongeveer zes uur onderweg (bij vertrek uit Utrecht).

(Als er een directe trein Nederland - Basel beschikbaar is, dan boeken we die voor u).

Gaia Hotel Basel

lees meer
optionele dag

Verblijf in Milaan

Boek deze extra optionele dag, als u ook in Milaan wilt verblijven. U verblijft in Milaan in Hotel 43 Station of in Hotel WorldHotel Casati 18. U vertrekt (mits beschikbaar) met de trein van 10:25 uur uit Basel, en komt ongeveer vier uur later aan in Milaan. In de avond kunt u Milaan bezoeken. In Milaan kunt u indien gewenst meer dagen verblijven. Als u deze optionele dag niet boekt, reist u in één keer van Basel naar Levanto (= standaard programma).

Hotel WorldHotel Casati 18, Milaan

lees meer
dag 2

Treinreis naar Levanto

In het standaard programma reist u vanaf Basel SBB (mits beschikbaar) met de EuroCity van 10:25 uur van Basel SBB naar Milaan. Omstreeks 14:40 uur komt u aan in deze Noord-Italiaanse stad. Hier heeft u een ruime overstap op de Intercity naar Levanto. Deze vertrekt om 16:05 uur. Om 18:59 uur komt u in Levanto aan. Vanaf het station loopt u in 7 a 10 minuten naar het hotel.

Heeft u een nacht in Milaan bijgeboekt? Dan vertrekt u met de trein van 12:10 uur uit Milaan naar Levanto, en komt u rond 15:00 uur 's middags aan.

Hotel Carla Levanto

lees meer
dag 3

Cinque Terre / Levanto (1)

Vandaag lekker Levanto ontdekken? U loopt vanaf het Hotel in een paar minuten naar het strand. Of liever bijvoorbeeld Monterosso pf La Spezia? Er rijden frequent treinen op dit prachtige kusttraject. Als u vandaag met de trein reist, is dit niet inbegrepen. Voor ongeveer € 7 (per persoon) koopt u ter plekke een retourtje naar La Spezia.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 4

Cinque Terre / Levanto (2)

Dit is uw tweede volledige dag in Levanto. Ook voor vandaag geldt dat lokale treinreizen niet zijn inbegrepen en voordelig ter plekke beschikbaar zijn.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 5

Cinque Terre / Levanto (3)

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 6

Cinque Terre / Levanto (4)

In het standaard programma is dit de laatste volle dag die u in de omgeving van Levanto kunt spenderen. Indien gewenst kunt u het verblijf nog verlengen, maar wat ons betreft is dit niet nodig.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 7

Levanto - Lugano

Vandaag vertrekt u doorgaans met de intercity van 11:02 uit Levanto naar Milaan. Daar komt u rond 13:53 uur. Eventueel kunt u de reis hier onder breken. Anders vertrekt u na ongeveer 50 minuten met de regionale trein naar Lugano. Lugano wordt dan net na 16:00 uur bereikt. Lugano is een prachtige stad, daarom adviseren we het verblijf met één of meerdere extra dagen te verlengen.

Hotel Federale Lugano

lees meer
optionele dag

Extra dag(en) Lugano

Wat ons betreft zijn enkele extra dagen in Lugano echt een aanrader. U bent in Zwitserland, maar waant zich nog steeds in Italië. Niet alleen vanwege de taal, maar ook door de omgeving. Lugano is een mooie stad aan het Lago di Lugano. Ofwel: aan het meer van Lugano. In deze regio is er veel te ontdekken. In het hotel krijgt u een gastenkaart waarmee u in heel de provincie gratis met de trein en bus kan reizen. Zo kunt u ook een uitstapje maken naar de kastelen van Bellinzona (werelderfgoed), of ontdek Locarno. Wat ons betreft zijn twee extra dagen zeker een aanbeveling.

Zelfde hotel als de voorgaande dag.
dag 8

Lugano - Nederland

Doorgaans vertrekt u om 10:02 uur met de trein uit Lugano naar Basel. Deze trein is vrijwel altijd op tijd. In Basel is er aansluiting op de ICE naar Keulen. Vervolgens is er een ruime aansluiting op de trein naar Nederland (rond 20:00 uur in Utrecht) . Let op: de beschreven verbinding is niet dagelijks mogelijk. Het kan zijn dat u een ander reisschema krijgt. Zeker in het weekend.

Treinvakantie Cinque Terre & Lugano

Rondreis samenstellen
Cinque Terre

Hoogtepunten Treinvakantie Cinque Terre

Optioneel in deze reis

Extra dagen

Inbegrepen in deze reis

Mobiele Interrail-pas

Alle verplichte reserveringen en toeslagen

bekijk alles wat is inbegrepen

Niet inbegrepen in deze reis

Toeristenbelasting

Lokaal openbaar vervoer

bekijk alles wat niet is inbegrepen

Goed om te weten

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de treinen en hotels worden handmatig gecontroleerd. De 1e klas is vaak als eerste volgereserveerd.

Mondkapje

Bij treinreizen door en in Duitsland en Italië is vooralsnog een mondkapje vereist. In de regel dient dit een FFP2 of medisch mondkapje te zijn.

Vertraging

Helaas is de stiptheid van Duitse treinen momenteel erg slecht. Vertragingen van één a twee uur zijn geen uitzondering.

Ontbijt inbegrepen

Het ontbijt in de hotels is inbegrepen. Toeristenbelasting dient u ter plekke te betalen.

Treinpas

U we leveren een Interrail Pass bij deze strandvakantie per trein. Alle reserveringen zijn inbegrepen. De Interrail Pass krijgt u digitaal (mobiel). U kunt op één telefoon meerdere mobiele passen laden. U kunt een mobiele pas niet uitprinten of op meerdere telefoons activeren. Indien gewenst kunnen we tot één maand voor vertrek tegen extra kosten een papieren pas voor u bestellen.

Annuleringsvoorwaarden

Bij deze reis zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing. Dit betekent:

  • Tot 42 dagen het bedrag: de aanbetaling, met een minimum van 15%.
  • Vanaf de 42 dag tot de 28e dag voor vertrek: 35%
  • Vanaf de 28e tot de 14e dag: 50%.
  • Vanaf de 14e dag: 100%.

Veel gestelde vragen

Treinvakantie Cinque Terre & Lugano

Rondreis samenstellen

Informatie

Treinrondreis.nl
Een initiatief van Treinreiziger.nl.

Geen bezoekadres
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
010 - 26 13 0 43

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2023 Treinrondreis.nl