Aangepaste dienstregeling Wenen - Passau

Door hoog water is er schade ontstaan aan het spoor tussen Wenen en Linz. Het herstel duurt langer dan verwacht en zal naar verwachting niet voor half december 2024 afgerond zijn.

Hierdoor is de dienstregeling aangepast. Er rijden nog wel treinen, maar de verbindingen zijn beperkt. Met name de ICE-treinen tussen Wenen, Passau en Frankfurt zijn hierdoor sterk getroffen.

Extra overstappen

Normaal gesproken boekt Treinrondreis.nl vaak de ICE van 9:13 uur vanuit Wenen naar Frankfurt geboekt. Deze trein rijdt nu echter niet meer tussen Wenen en Passau. Vanaf Passau rijdt de ICE wel verder zoals gepland. Om deze trein te halen, is het noodzakelijk om ruim 90 minuten eerder te vertrekken vanuit Wenen. De reis begint met de Railjet naar Linz (v. 7:28u), gevolgd door een overstap op de regionale trein richting Passau.

Er wordt een nieuwe reservering gemaakt voor de Railjet van Wenen naar Linz. Het oorspronkelijke ticket naar Nederland blijft geldig voor de gehele reis en kan ook gebruikt worden op deze eerdere verbinding. In Passau maakt u gebruik van de zitplaatsen die oorspronkelijk vanaf Wenen voor u gereserveerd waren.

Overige wijzigingen

De nachttrein van Amsterdam naar Wenen rijdt volgens de normale dienstregeling, maar doet er richting Oostenrijk 45 minuten langer over. Op de terugreis vanuit Wenen vertrekt deze nachttrein 35 minuten eerder dan gebruikelijk. Reizigers die met de ICE naar Wenen reizen, hebben op de heenreis vaak geen extra overstap, maar moeten wel rekening houden met een langere reistijd.

Houd er rekening mee dat verdere wijzigingen in de dienstregeling mogelijk zijn zolang de herstellingswerkzaamheden aan het spoor nog bezig zijn.

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl