Nachttrein naar Wenen en Innsbruck krijgt nieuwe route

Vanaf 15 december 2024 verandert de route van de dagelijkse nachttrein van Amsterdam naar Wenen en Innsbruck.

Nieuwe dienstregeling

Deze nachttrein zal niet langer via Utrecht en Arnhem rijden, maar via Amersfoort en Deventer. De trein vertrekt nog steeds om 19.00 uur uit Amsterdam, met een stop rond 19.35 uur in Amersfoort en kort daarna in Deventer. Deze wijziging is het gevolg van grootschalige spoorwerkzaamheden die in 2025 plaatsvinden op de route via Arnhem.

Na vertrek uit Deventer rijdt de nachttrein via Duitsland, met als eerste stop Münster, gevolgd door Hamm, Würzburg en Neurenberg. In Neurenberg wordt de trein gesplitst in twee delen: één deel reist verder naar Wenen, terwijl het andere deel doorgaat naar Innsbruck, waar de trein net als nu rond 09.15 uur aankomt.

Aansluitingen

De aangepaste route biedt voordelen voor reizigers uit Noord-Nederland. Door de stops in Amersfoort en Deventer wordt de nachttrein aantrekkelijker voor passagiers uit steden zoals Zwolle, Groningen en Leeuwarden, die nu gemakkelijker kunnen aansluiten. Ook reizigers uit Breda en Tilburg kunnen profiteren van de nieuwe route, aangezien zij via een rechtstreekse treinverbinding naar Deventer kunnen reizen en daar kunnen instappen.

Aan de andere kant is de nieuwe route minder gunstig voor reizigers uit Eindhoven en Zuid-Limburg, omdat zij nu omwegen moeten maken om op de nachttrein in Amersfoort of Deventer te stappen.

Nieuwe treinen

Naast de routewijzigingen zijn er in 2025 ook nieuwe treinen gepland voor deze nachttreinverbinding. Deze komen vermoedelijk in de loop van 2025, op z'n vroegst rond april/mei, mogelijk later. De nieuwe treinen zullen met name de ligrijtuigen in comfort verbeteren. De slaaprijtuigen krijgen meer facaliteiten, waaronder een eigen toilet in elke cabine. Echter het comfort van de matrassen gaat iets achteruit. De slaap- en ligrijtuigen krijgen dezelfde matrassen.

De nachttrein bestaat uit drie verschillende soorten rijtuigen: zitrijtuigen, ligrijtuigen en slaaprijtuigen. In de ligrijtuigen zullen ook minicabines komen.

Reizen met de nachttrein naar en van Oostenrijk

Handige pagina's

Offerte aanvragen
Veel gestelde vragen
Over ons
Last minute trein

Garantie

Om de betrouwbaarheid van jouw reservering te waarborgen, zijn we geregistreerd bij het VZR Garantiefonds en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)

Informatie

Treinrondreis.nl is een initiatief van Treinreiziger B.V.

Treinrondreis
Grondherendijk 41 a/b
3082 DG Rotterdam
Ons kantoor is geen bezoekadres

Telefoon: 010 - 26 13 0 43
Email: contact@treinrondreis.nl

Treinrondreis.nl is een handelsnaam van Treinreiziger B.V. (KVK 86245007). Op al onze pakketreizen is de EU-richtlijn 2015/2302 van toepassing. Zie: de pagina reizigersrechten/reisgarantie. Op alle reizen zijn onze (reis)voorwaarden van toepassing. Wij maken gebruik van cookies en handeren de volgend privacyverklaring. © 2021-2024 Treinrondreis.nl